Samen werken aan een optimaal resultaat Maak een afspraak

Zoekmachine adverteren (SEA)

Als bedrijf adverteer jij ongetwijfeld regelmatig. De kans is groot dat je een advertentie plaatst in een regionaal (week)blad of als sponsor verbonden bent aan een (sport)vereniging. Dit zijn allebei vormen van offline marketing. We zien tegenwoordig steeds vaker dat bedrijven via het internet adverteren. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld sites benaderen waarop jouw doelgroep voornamelijk actief is. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor zoekmachine adverteren. Binnen de marketingwereld kennen we dit ook wel als Search Engine Advertising (SEA). Er zijn genoeg bedrijven die dit verwarren met Search Engine Optimization (SEO) maar het zijn toch echt twee verschillende onderdelen binnen de marketingwereld.

Wat is SEA precies?

SEA staat dus voor Search Engine Advertising. In feite is dit niets anders dan jouw website(s) promoten in een zoekmachine, zoals Google. In deze zoekmachine kom je verschillende advertenties tegen. De eerste zoekresultaten zijn altijd betaald. Onder de kop van de website staat in dat geval een klein blokje met daarin het woord ‘advertentie’. Ook rechts naast de zoekresultaten verschijnt vaak een blok met gesponsorde producten. Tot slot kom je ook onderaan de pagina nog een aantal gesponsorde websites tegen. Hier staat wederom het woordje ‘advertentie’ onder de kop.

Hoe werkt SEA?

Nu jij weet wat SEA is, gaan we kijken naar de werking ervan. Om er een begin mee te kunnen maken, is het namelijk wel makkelijk om te weten hoe je dit precies doet. Allereerst is het belangrijk om te weten dat zoekmachineadvertenties altijd een link hebben met datgene waar iemand op zoekt. Zoek jij bijvoorbeeld op ‘sokken’? Dan krijg je sites en producten te zien die een link hebben met deze zoekopdracht. Om jouw producten of diensten aan te bieden voor een bepaalde zoekopdracht, moet je in een veiling bieden op het betreffende zoekwoord. Indien jij de veiling hebt gewonnen, komt jouw site in het rijtje met gesponsorde sites en/of producten.

Google Adwords

De meeste mensen maken vandaag de dag gebruik van de zoekmachine Google. Wil jij adverteren op Google? Dan kun je hiervoor gebruikmaken van Google Adwords. Dit is een advertentieprogramma dat gemaakt is door Google. Jij kunt hierdoor niet alleen mensen bereiken met betaalde advertenties, maar ook onderzoek doen. Zo kun je bijvoorbeeld onderzoeken wat de meest interessante zoekwoorden zijn. Adwords kan jou onder meer inzicht geven in de concurrentie, de kosten om met bepaalde woorden te adverteren en hoe het zit met het zoekvolume voor een woord. Wil je adverteren op de zoekmachine van Microsoft (Bing)? Dan kun je het beste gebruikmaken van Bing Ads. De zoekmachine Bing wordt tegenwoordig standaard ingesteld op nieuwe computers van Microsoft.

De kosten van SEA

Wil jij SEA inzetten? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd wat dit kost. Eerder in deze tekst vertelden wij jou al dat je moet bieden op bepaalde zoekwoorden door middel van een veiling. Hoe meer mensen willen adverteren op een bepaald zoekwoord, des te hoger de prijs hiervoor. De ruimte is immers beperkt, terwijl de vraag ontzettend groot is. Indien je gebruikmaakt van Google Adwords betaal je altijd per klik. Klikt er niemand op de link waarmee jij adverteert? Dan worden er ook geen kosten in rekening gebracht, ook al wordt de advertentie wel vaak getoond in de zoekresultaten. In sommige gevallen kost een klik je slechts een paar cent, maar het kan ook tientallen euro’s kosten. Uiteraard is dit weer afhankelijk van het zoekwoord waarop jij adverteert.

SEA uitbesteden

Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel duidelijk is, is SEA vrij complex. Heb jij geen tijd om je erin te verdiepen? Of kom je er gewoon niet uit? Dan betekent dit natuurlijk niet dat jij niet kunt adverteren in zoekmachines. Wij kunnen jou het adverteren in zoekmachines namelijk uit handen nemen. Ons bedrijf is gespecialiseerd in SEA en wij weten dan ook precies hoe dit in zijn werk gaat. Braboon richt zich volledig op de campagne en de inrichting ervan, waardoor jij je nergens mee bezig hoeft te houden. Uiteraard gebeurt alles wel in goed overleg. De klant is koning, dus jij hebt bij ons altijd het laatste woord voor wat betreft de SEA-campagne.

INTERNET MARKETING

Contactformulier Braboons

MEER WETEN?

© 2021 Braboons - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Trendo