Samen werken aan een optimaal resultaat Maak een afspraak

Technische optimalisatie

Het is vandaag de dag steeds belangrijker om een goede website te hebben. Zo moeten gebruikers van jouw website makkelijk en snel de producten of informatie die zij zoeken kunnen vinden. Dit begint natuurlijk allemaal met de lay-out, maar dit is zeker niet het enige. Ook de teksten moeten prettig te lezen zijn. Een goede website is echter niet alleen handig voor gebruikers, maar ook voor zoekmachines. De bots van deze zoekmachines scannen jouw website namelijk om te kijken waar hij over gaat. Daarom is het belangrijk om aandacht te schenken aan Search Engine Optimization (SEO). Op deze manier geef jij de bots namelijk bepaalde hints waar jouw site over gaat. Dit kun je doen door het optimaliseren van de content op jouw website. Het draait echter niet alleen om de content. Vergeet daarom vooral ook niet om een website op technisch gebied te optimaliseren. Hieronder vertellen wij je alles over technische optimalisatie en het belang ervan.

Wat is technische optimalisatie?

Wanneer we het hebben voer technische optimalisatie van een website gaat er lang niet direct bij iedereen een lampje branden. Dat is ook logisch, want dit is namelijk een betrekkelijk lastig onderdeel van SEO. Je richt je hierbij namelijk meer op de achterkant van de website, het technische gedeelte dus zeg maar. Bij technische optimalisatie probeer jij de technische aspecten van jouw website te verbeteren. Hierdoor wordt het voor bots van zoekmachines alleen nog maar makkelijker om jouw site te scannen en te bepalen waar deze over gaat. Hoe beter jouw website op technisch gebied geoptimaliseerd is, des te hoger is deze terug te vinden in de zoekresultaten. Dit is zeker het geval wanneer jij ook de content op jouw website optimaliseert en aandacht besteedt aan linkbuilding.

Waarom is technische optimalisatie belangrijk?

Lang niet iedereen ziet de meerwaarde in van technische optimalisatie van een website. Toch is het wel degelijk van belang om je niet alleen tot de content te richten. Althans, niet wanneer jij nog beter wilt scoren in de zoekmachines. Om de ranking van jouw site te bepalen, maakt een zoekmachine namelijk gebruik van bots. Deze scannen jouw website op verschillende factoren. Zij kijken onder meer naar de content op een pagina, maar ook naar de technische aspecten. Indien een pagina langzaam geladen wordt of er geen goede structuur is aangebracht, worden bots van een zoekmachine beperkt in het doorzoeken van jouw site. Besluit jij jouw website niet technisch te optimaliseren? Dan kan dit juist averechts werken. Waarom? Jij kunt de bots van een zoekmachine zodoende namelijk hinderen in hun werk. In het ergste geval kan een bot niet bepalen waar jouw website over gaat. En in dat geval bemachtig je natuurlijk nooit een hoge positie in een zoekmachine.

Hoe pas jij zelf technische optimalisatie toe op jouw website?

Na het lezen van bovenstaande alinea wil jij jouw website natuurlijk technisch optimaliseren. Probleem is alleen dat veel mensen geen flauw idee hebben hoe zij dit moeten doen. Zoals gezegd is content optimalisatie alleen niet voldoende. Bij technische optimalisatie gaat het namelijk om aanpassingen aan de achterkant van jouw website. Zo is het bijvoorbeeld zaak om ervoor te zorgen dat de laadtijd van jouw website niet te lang is. Dit hindert niet alleen websitebezoekers, maar ook de bots van een zoekmachine. Ook is een goede structuur van belang. Hoe meer aandacht er is besteed aan de structuur, des te makkelijker is het voor bots om te navigeren door jouw website. Dit maakt het makkelijker in te schatten waar de site nu precies over gaat. Tot slot valt ook de leesbaarheid van een website onder technische optimalisatie. Is een website makkelijk leesbaar voor een zoekmachine? Dan is de kans groot dat jouw site een hogere positie krijgt in een zoekmachine.

Valkuilen bij technische optimalisatie

Jouw website technisch optimaliseren is geen makkelijke opgave. Mensen proberen het wel, maar regelmatig merken wij van Braboons dat zij in een valkuil vallen. Bij technische optimalisatie zijn er behoorlijk wat valkuilen waar jij mee te maken kunt krijgen. Zo staan er op sommige website dode links. Dit zijn links die niet werken. Bezoekers van zo’n link krijgen doorgaans een 404-foutmelding. Niet alleen vervelend voor websitebezoekers, maar zeker ook voor de bots van een zoekmachine. Waarom? Omdat zij alle links op een site volgen. Indien er meer dode links zijn, vinden zij deze dan ook allemaal. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de positie van jouw website in een zoekmachine. Zorg er daarom voor dat er geen dode links aanwezig zijn op jouw website. Een andere valkuil is dubbele content op een website. Dubbele content kan de bots van een zoekmachine namelijk op het verkeerde been zetten. Heb jij meer pagina’s waarop dezelfde teksten staan? Dan kan een zoekmachine jouw site lager rangschikken. Een zoekmachine kan zo immers niet bepalen welke pagina het belangrijkste is en schat ze allemaal even hoog in. Een laatste belangrijk onderdeel van technische optimalisatie die we hier behandelen is de veiligheid van een website. Op deze manier bied jij jouw gebruikers privacy. Een website beveiligen is mogelijk door het implementeren van HTTPS. Ben jij niet bekend met HTTPS? Dan doe je er goed aan dit uit te besteden. Dit kan onder meer aan Braboons.

Technische optimalisatie overlaten aan Braboons

In de bovenstaande tekst zijn de nodige technische begrippen de revue gepasseerd. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Vraag jezelf dan af of het verstandig is om zelf aan de slag te gaan met technische optimalisatie van jouw website. Wij vermoeden van niet. Gelukkig kun jij de technische optimalisatie van jouw site overlaten aan Braboons. Wij weten namelijk precies wat er allemaal moet gebeuren om een website op technisch gebied te optimaliseren. Ons marketingbureau zorgt er dan ook voor dat jouw site straks optimaal presteert op technisch gebied. Ook kunnen wij jouw content optimaliseren uitvoeren. Wanneer jij dit combineert met technische optimalisatie is de kans op een hoge plek in de zoekmachines bijzonder groot. Reden genoeg dus om dit uit te besteden aan Braboons!

CREATIE

Contactformulier Braboons

MEER WETEN?

© 2021 Braboons - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Trendo