Samen werken aan een optimaal resultaat Maak een afspraak

Social media marketing

Social media is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze samenleving. Iedere Nederlander die over een smartphone beschikt, heeft wel een account bij een sociaal medium. Aangezien miljoenen Nederlanders actief zijn op dergelijke platformen, is social media uitermate geschikt om jouw doelgroep te bereiken. Niet gek dat steeds meer bedrijven hun pijlen richten op social media marketing. Zonder al te veel moeite te doen, bereiken zijn binnen de kortste keren toch een grote doelgroep. Heb jij (nog) geen kaas gegeten van social media marketing? Dan ben je mogelijk benieuwd hoe deze techniek binnen de online marketing precies in zijn werk gaat. Wij vertellen het jou in onderstaande tekst. Kom je er na het lezen niet zelf uit? Geen probleem, want Braboons verzorgt maar wat graag de social media marketing voor jouw onderneming!

Wat is social media marketing?

De naam doet het jou ongetwijfeld al vermoeden, want bij social media marketing worden sociale media ingezet om mensen te bereiken. Vandaag de dag heb je hier talloze mogelijkheden toe. Zo kun jij bijvoorbeeld Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram. inzetten om deze vorm van online marketing toe te passen. Meestal gebeurt dit in de vorm van een advertentie. Dit kan een tekstbericht met afbeelding zijn, maar bijvoorbeeld ook een filmpje. Het doel van social media marketing is de dialoog aangaan met jouw doelgroep. Deze doelgroep bevindt zich ongetwijfeld ook op social media, waardoor de lijntjes vaak korter zijn. Dit is dan ook een goede manier om jouw conversie te optimaliseren. Bovendien is deze methode interactiever dan andere vormen van online marketing. Waarom? Omdat mensen die jouw advertentie zien hier direct op kunnen reageren.

Social media marketing is niet altijd geschikt

Ondanks dat veel Nederlanders tegenwoordig actief zijn op sociale media, heeft social media marketing niet altijd zin. De jeugdigen onder ons maken inderdaad veelvuldig gebruik van dit soort platformen, maar de oudere generatie moet er (nog) niet veel van weten. Zo kom je bijvoorbeeld niet veel 55+’ers tegen op een sociaal medium als Instagram. Is dit wel de doelgroep waar jij je op richt met jouw website? Dan heeft het natuurlijk niet bijzonder veel zin om social media marketing toe te passen. Aangezien jouw doelgroep niet actief is op een dergelijk sociaal medium, bereik je niet de gewenste personen. Wat dat betreft kun jij je beter richten op andere vormen van online marketing, zoals SEO of SEA. Met behulp van deze middelen wordt het een stuk aannemelijker dat jij alsnog de gewenste doelgroep bereikt.

Start nooit zonder doordacht plan

Wij krijgen bij Braboons geregeld berichten van bedrijven die hun social media marketing niet van de grond krijgen. De vraag is dan of wij hen hier niet bij kunnen helpen. Natuurlijk kunnen wij dat! In veel gevallen blijkt al snel dat bedrijven vooraf geen plan opstellen voor social media marketing. Zij investeren er gewoon geld in zonder dat ze eigenlijk een helder doel voor ogen hebben. Dit is natuurlijk niet verstandig. In dat geval heb je namelijk geen verwachtingen en kun je na afloop ook niet oordelen of een campagne al dan niet een succes was. Stel daarom altijd eerst een plan op. Vraag jezelf onder meer af wat de meerwaarde is wanneer jij social media marketing inzet. Wil je bijvoorbeeld naamsbekendheid opbouwen? Of is conversie optimalisatie juist jouw doel? Stel eerst het doel vast en richt jouw social media campagne hier vervolgens op in. De kans op succes wordt hierdoor vele malen groter dan wanneer je zonder doordacht plan van start gaat.

Braboons inschakelen voor social media marketing!

Gebruik jij zelf social media? Die kans is vrij groot. Dit betekent echter nog niet dat je ook weet hoe social media marketing werkt. Om een advertentie te plaatsen op sociale media, krijg je namelijk te maken met een speciaal ingericht systeem. Bedrijven die nog niet begonnen zijn met social media marketing, kunnen hier vaak niet mee uit de voeten. Weet jij wel hoe dit werkt? Dan wil dit overigens nog niet zeggen dat de social media marketing ook een eitje is. Jij moet een campagne namelijk wel op de juiste manier inrichten. Dit begint allemaal met het opstellen van een doel. Uiteraard moet je ook een doelgroep voor ogen hebben. Kortom: stel altijd een plan op van tevoren. Veel bedrijven hebben echter geen idee hoe zij zo’n plan opstellen. Geldt dit ook voor jouw onderneming? Neem dan gewoon contact op met Braboons. Wij kunnen namelijk een plan voor social media marketing opstellen. Dit doen wij uiteraard nooit op eigen houtje, maar altijd in overleg met jouw bedrijf. Zodra het plan is opgesteld en jij bent akkoord, kunnen wij de campagne ook in werking zetten. Dit brengt inderdaad kosten met zich mee. Hierdoor zijn lang niet alle bedrijven hier direct happig op. Toch ben jij wel verzekerd van een succesvolle social media marketingcampagne. De kans op succes ligt met hulp van Braboons immers vele malen hoger dan wanneer jij je als leek zelf op social media marketing stort!

INTERNET MARKETING

Contactformulier Braboons

MEER WETEN?

© 2021 Braboons - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Trendo