Samen werken aan een optimaal resultaat Maak een afspraak

SEO copywriting

Als ondernemer heb jij tegenwoordig ongetwijfeld een eigen website. Op deze manier kun je namelijk makkelijk gevonden worden door (potentiële) klanten. Althans, wanneer jij voldoende aandacht hebt besteed aan Search Engine Optimization (SEO). Elders op deze site kon je al lezen dat SEO een online marketingstrategie is die door veel bedrijven wordt toegepast. Naast de zoekmachineoptimalisatie op zich kennen we ook nog SEO copywriting, ook wel bekend als SEO tekstschrijven. Bij dit onderdeel van de online marketing doelen we uitsluitend op de teksten die op een website staan. Deze teksten dienen op een dusdanige manier geschreven te worden dat een zoekmachine direct weet waar het over gaat. Hoe meer aandacht er aan SEO copywriting wordt besteed, des te hoger een site in een zoekmachine eindigt. En dat is natuurlijk het doel dat jij met jouw website hebt. Een hogere positie vergroot namelijk de kans op meer websitebezoekers. Mogelijk wordt de conversie hier zelfs ook wel hoger door.

Start altijd met een zoekwoordenonderzoek

Heb jij een webshop die gericht is op de verkoop van fietskleding? Dan wil je natuurlijk dat mensen jouw site makkelijk kunnen vinden. In dat geval gebruik je in jouw teksten natuurlijk termen als wielrenkleding, racefietskleding en mountainbikekleding. Ook termen als fietsschoenen, helmen en goedkope fietskleding komen waarschijnlijk al snel bij jou op. Met alleen deze termen is het niet aannemelijk dat je snel een hoge positie in de zoekmachines bemachtigt. Je moet namelijk wel wat meer zoekwoorden gebruiken. Maar ja, hoe weet je welke zoekwoorden geschikt zijn? Door middel van een zoekwoordenonderzoek. Wij raden je aan om altijd eerst zo’n onderzoek uit te voeren voordat jij begint met SEO copywriting. Je weet in dat geval namelijk precies op welke woorden veel gezocht wordt. Dit maakt het een stuk makkelijker om de teksten te schrijven.

Hoe pas jij SEO copywriting succesvol toe?

Heb jij reeds een bestaande website? Dan staan hier vast en zeker de nodige teksten op. Indien het een oude site betreft, is het aannemelijk dat de teksten nog niet geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Hier wil jij ongetwijfeld verandering in brengen. Ben je nog niet bekend met SEO copywriting? Dan kun je vast en zeker nog wel wat tips gebruiken voor je start met het schrijven van de teksten. Zo is het natuurlijk van belang dat jij jouw teksten makkelijk houdt. Het moet immers wel te begrijpen zijn door de lezers. Gebruik geen lange zinnen en maak de alinea’s vooral ook niet te lang. Naast een kop boven jouw teksten is het ook handig om met tussenkopjes te werken. Gebruik kop en tussenkopjes vooral ook om zoekwoorden in te verwerken. Zoekmachines scannen de teksten namelijk altijd en richten zich onder meer tot de kop en tussenkopjes. Verder raden wij je aan een zoekwoord altijd terug te laten keren in de eerste alinea van de tekst en in de laatste zin.

Noem zoekwoorden niet te vaak

Het schrijven van teksten voor een website schrikt niet veel mensen af. Vaak wordt gedacht dat dit niet zo moeilijk is. Toch blijkt uit de praktijk vaak dat veel bedrijven de plank volledig mis slaan. Zij denken dat SEO copywriting niets anders is dan het zo vaak mogelijk verwerken van één of meerdere zoekwoorden in een tekst. Dit is echter compleet de verkeerde aanpak. Vermeld jij een zoekwoord ontzettend vaak in een tekst? Reken er dan niet op dat jij bovenaan in de resultaten van een zoekmachine komt. Sterker nog, je komt waarschijnlijk helemaal niet voor in de resultaten of ergens onderaan. Waarom? Omdat een zoekmachine sites met te veel dezelfde zoekwoorden als spam ziet. Zo’n site wordt doorgaans niet meegenomen bij de indicatie van een zoekmachine. Noem het zoekwoord dus niet te vaak, maar ook niet te weinig. Het beste is om een zoektermdichtheid van 2 à 2,5 procent aan te houden. komt het zoekwoord in jouw tekst aanzienlijk vaker voor? Probeer dan synoniemen te gebruiken of zoek naar andere bewoording.

Verlies de klant niet uit het oog

Sommige ondernemers slaan door in SEO copywriting. Zij doen er alles aan om zo hoog mogelijk in zoekmachines te komen. Een hoge ranking is natuurlijk mooi, maar het moet niet ten koste gaan van andere dingen. Verlies bijvoorbeeld nooit websitebezoekers en (potentiële) klanten uit het oog. Het uiteindelijke doel van jouw website is immers nog altijd dat mensen producten aanschaffen, een dienst aanvragen of contact opnemen met jouw onderneming. Indien jij je teveel focust op SEO copywriting, gebeurt dit waarschijnlijk een stuk minder. In het ergste geval daalt de conversie hierdoor zelfs, terwijl jij conversie optimalisatie voor ogen had. Zorg er dus altijd voor dat de teksten lekker leesbaar blijven en maak ze ook vooral niet te commercieel. In dat geval is de kans namelijk groot dat bezoekers jouw website snel weer verlaten en dus geen aankoop doen.

Huur Braboons in voor SEO copywriting

Het moge duidelijk zijn dat SEO copywriting een vak apart is. Dit is dan ook lang niet aan iedereen besteed. Toch denkt menig ondernemer dit zelf wel even uit te kunnen voeren. Verwacht niet dat jij hiermee ook altijd succes boekt. Wij kennen genoeg verhalen van bedrijven die hiermee flink de mist in zijn gegaan. Wil jij voorkomen dat jij SEO copywriting verkeerd aanpakt? Dan doe je er goed aan dit uit te besteden aan Braboons. Ons marketingbureau weet namelijk precies hoe teksten geschreven moeten worden. Hierdoor weet jij zeker dat de teksten op jouw website straks geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Heb jij tevens geen verstand van een zoekwoordenonderzoek? Ook dat is geen probleem. Ons marketingbureau kan dit onderzoek namelijk ook voor jouw bedrijf uitvoeren. Op deze manier voorkom je dat jij verkeerde keuzes maakt met betrekking tot zoekwoorden. Wil jij onze marketeers inschakelen om de SEO copywriting uit handen te geven? Neem dan gewoon eens contact met Braboons op en wij plannen direct een afspraak in voor een oriënterend gesprek!

STRATEGIE

Contactformulier Braboons

MEER WETEN?

© 2021 Braboons - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Trendo