Samen werken aan een optimaal resultaat Maak een afspraak

Linkbuilding uitbesteden

Er zijn vandaag de dag talloze websites die doorlinken naar andere sites. Dit doen zij soms via een aparte pagina, maar bijvoorbeeld ook via een kader op bijvoorbeeld de homepage. Indien een website verwijst naar een andere site, spreken we van linkbuilding. Deze online marketingtechniek kan jou helpen een hogere positie binnen de zoekmachines te bemachtigen. Regelmatig horen wij dat websites steeds minder geloven in linkbuilding. Toch kan het jou nog steeds helpen om een hogere ranking te behalen. Althans, wanneer je het op de juiste manier aanpakt. Veel websitebezitters weten echter niet hoe zij linkbuilding op de juiste manier in de praktijk moeten brengen. Geldt dit ook voor jou? Dan kun jij de hulp van Braboons inschakelen. Wij zorgen er maar al te graag voor dat jij succes boekt met linkbuilding!

Wat is linkbuilding precies?

Ondanks dat veel websites reeds gebruikmaken van linkbuilding, weet lang niet iedereen wat het nu precies is. Linkbuilding is één van de onderdelen van Search Engine Optimization (SEO). Het is echter een stuk lastiger dan content optimalisatie of technische optimalisatie. Indien jij linkbuilding op de juiste manier aanpakt, kun je aanzienlijk stijgen in de resultaten van een zoekmachine. Bij linkbuilding moet jij ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk websites zijn die doorlinken naar jouw website. Dit kun je doen door jouw site van betrouwbare informatie te voorzien. In dat geval wordt jouw site als autoriteit beschouwd en dat werkt vaak positief op jouw positie in een zoekmachine. Daarnaast kun jij er ook voor kiezen om linkruil toe te passen. In dat geval ruil jij de link van jouw site met die van een andere. Er komt in dat geval een link naar de betreffende website op jouw site te staan en in ruil daarvoor plaatst de andere partij een linkje naar jouw site.

Pas op voor een overvloed aan links

Er zijn genoeg websitebezitters die zoveel mogelijk links naar hun site op andere websites willen hebben. Zij vermoeden namelijk dat zij hierdoor snel stijgen in een zoekmachine. Dit werkt echter averechts. Het aantal links speelt namelijk niet direct een rol. De relevantie is voor een zoekmachine namelijk veel belangrijker. Indien er een link naar jouw site op een waardevolle website staat, scoor je extra punten in een zoekmachine. Deze site wordt namelijk als autoriteit gezien, waardoor jouw site ook hoger aangeschreven staat. Krijg jij het bijvoorbeeld voor elkaar een link te verkrijgen op een landelijk bekende en veel bezochte site? Dan heb je hier veel meer aan dan wanneer een lokale ondernemer een link naar jouw website op die van hem plaatst. Het heeft dus geen zin om zoveel mogelijk sites aan te schrijven met het verzoek een link naar jouw website op de betreffende site te plaatsen. Qua positie in een zoekmachine schiet je hier namelijk niet veel mee op.

Vergeet ook de interne links niet

Bij linkbuilding denken de meeste mensen aan het plaatsen van links naar hun site op externe websites. Dit is inderdaad een belangrijk onderdeel van linkbuilding, maar er is meer. De interne links op jouw website spelen namelijk ook een belangrijk rol bij linkbuilding. Toch vergeet menig websitebezitter door te linken op zijn eigen website. Waarom dit zo belangrijk is? Ten eerste omdat jij het bezoekers van jouw site zo een stuk makkelijker maakt. Jij verwijst ze namelijk direct door naar een relevante pagina door linkjes te plaatsen in de teksten op jouw site. Hierdoor hoeven zij zelf geen moeite te doen om informatie te zoeken. Bij veel sites is de homepage de belangrijkste pagina. Geldt dit voor jouw website net zo? Plaats dan op zoveel mogelijk onderliggende pagina’s een link naar de homepage. De bots van zoekmachines die jouw site scannen, zullen de homepage in dat geval erkennen als belangrijkste pagina.

Waarom linkbuilding uitbesteden aan Braboons?

Er zijn vandaag de dag talloze marketingbedrijven die zich (onder meer) specialiseren in linkbuilding. Daarom vraag jij je ongetwijfeld af waarom jij de linkbuilding van jouw website uit moet besteden aan Braboons. Dit is simpel, want wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van linkbuilding. Vanaf het begin hebben wij ons hier direct volledig op toegelegd, wat ervoor heeft gezorgd dat wij inmiddels precies weten hoe linkbuilding in zijn werk gaat. Ons marketingbureau kan niet alleen interne linkbuilding voor jou verzorgen, maar ook de externe. Op deze manier weet jij zeker dat de linkbuilding uitpakt zoals jij wenst. Bovendien hoef je zodoende niet bang te zijn voor het tegenovergestelde. Braboons weet namelijk precies hoeveel links er maximaal geplaatst kunnen worden, zodat een overvloed aan links voorkomen wordt. Tot slot hebben wij contacten met een groot aantal betrouwbare partijen. Hierdoor zijn wij in staat om links naar jouw website te plaatsen op kwalitatieve websites. Dit zal het aanzien van jouw site vergroten, waardoor je automatisch hoger in een zoekmachine terechtkomt. Schroom dus niet en laat Braboons de linkbuilding voor jouw website uitvoeren!

Kies voor het complete SEO-pakket

We gaven eerder in deze tekst al aan dat linkbuilding een onderdeel is van SEO. Daarnaast spelen de achterkant van jouw site en de teksten aan de voorkant ook een belangrijke rol. Wil jij een hogere positie bemachtigen in de zoekmachines? Dan is het niet aan te raden alleen voor linkbuilding te kiezen. Wat dat betreft kun je het beste voor het hele SEO-pakket kiezen. Bij Braboons ben je wat dat betreft aan het juiste adres. Naast de linkbuilding kunnen wij namelijk ook de technische optimalisatie en de contentoptimalisatie voor jouw website uitvoeren. Dit kost je weliswaar geld, maar wij garanderen dat jij er een betere plek in de zoekmachines voor terugkrijgt. En hoe hoger de ranking, des te meer mensen de weg naar jouw website weten te vinden!

CREATIE

Contactformulier Braboons

MEER WETEN?

© 2021 Braboons - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Website door Trendo